Business

Uanset hvordan man vender og drejer det, er der kun 24 timer i døgnet.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. november

Få mere tid til hinanden i en travl hverdag

Når man har streget de obligatoriske ting som søvn, skole og arbejde af på listen, er der ikke ret mange timer tilbage til at være sammen med hinanden. Derfor kan det godt betale sig at tænke i tidsbesparende baner og være fokuseret og indstillet på at ændre praksisser derhjemme, så man kan få mere ud af den tid, man har sammen.

Læs med her og få inspiration til, hvordan den tid, I har sammen, kan komme til at fylde mere af hverdagen med små virkemidler.

Spis sammen

Dagens måltider er en helt oplagt stund til at være sammen – sådan rigtigt, altså. Helt uden telefoner, fjernsyn, arbejde og andre forstyrrende elementer. Lav en aftale om, at alle husets beboere er hjemme til aftensmad, og lav derefter – hvis nødvendigt – en aftale om, at spisebordet er telefonfri zone. Det er en helt enestående mulighed for at snakke sammen og vende dagens oplevelser, inden familien spredes for alle vinde igen bagefter.

Det er selvfølgelig ikke raketvidenskab, men det virker. Og hvis aftensmåltidet er den eneste gang, hvor hele familien er samlet i løbet af dagen, kan den halve time være guld værd at prioritere.

Dyrk motion sammen

Der er vist ikke ret mange, som kan betvivle, at motion er godt. Godt for kroppen, godt for sjælen og godt for energiniveauet. Men motion er også et helt eminent rum til at prioritere familiesamværet. Find en sportsgren, hvor alle mand kan være med, og sæt tid af til det hver uge. Niveauet afhænger selvfølgelig af familiens størrelse og alderen på eventuelle børn. Aktiviteter som løb, cykling, gåture, badminton og fodbold i baghaven er helt oplagte aktiviteter, hvor langt de fleste kan være med. Skru op og ned for ambitionsniveauet, så aktiviteterne passer til jeres familie. Har I helt små børn, kan en gåtur eller det at tage en bold med ud i haven være mere end rigeligt. Det vigtigste er ikke, hvad I laver, når I er sammen, men at I er sammen.

Bestil en måltidskasse

Slutteligt skal vi se på måltidskassen som svar på, hvordan I får lidt mere tid sammen derhjemme i en travl hverdag. De fleste kender allerede til måltidskassen og dens mange fordele, men lad os opsummere: Man får maden leveret, og der følger tilmed opskrifter med. Man skal derfor ikke selv købe ind ud over de helt basale grundingredienser, og man skal altså heller ikke selv bruge tid på at udtænke spændende retter hver aften.

Det var én ting. Når vi nu alligevel har fat i maden, kan man i samme ombæring forsøge at indføre skiftende maddage. Har I store børn, kan børnene eventuelt gå i køkkenet selv og derfor selv vælge, hvilken ret de helst vil lave fra uge til uge. Er børnene mindre, kan I blot have fokus på, at de skal hjælpe til i køkkenet. Det kan være alt fra hjælp til at snitte grøntsager, vaske grøntsager, røre i gryden eller dække bord. Man er sammen på en helt særlig måde, når man laver mad, og kan man lære børnene det allerede i en tidlig alder, er der lagt an til gode vaner senere i barndommen og livet.