Secondhand sneakers og streetwear har vist sig at være en succes i byen. Nu vokser markedet og udvider konceptet

AALBORG: Ida Rekha er kvinden bag eventen, der tidligere gik under navnet Aalborg Sneakers og Streetwear Marked, og hun er overvældet over aalborgensernes interesse. Derfor udvider hun nu konceptet og gør sig klar til årets sidste marked, der afholdes lørdag 6. oktober på Aalborg Streetfood.

Camilla Gammelgaard
Ida Rekha glæder sig til næste marked, hvor der vil være plads til efterårsmoden. Privatfoto

Favner endnu bredere

Streetkulturen i Aalborg lever i bedste velgående, hvis man spørger den unge arrangør, og derfor valgte hun tidligere på året at kaste sig ud i projektet om at lave en event, hvor folk kunne samles om deres interesse for sneakers og streetwear. Allerede ved det første marked på Game Street Mekka i sommers stod det klart, at Ida Rekha havde ramt lige ned i noget, som manglede i byen. Sidenhen har hun flyttet det til Aalborg Streetfood The Lighthouse, og det blev interessen ikke mindre af. Derfor er hun nu begyndt at tænke endnu større og justere formen på markedet.

- 2018 har været en prøvelse, hvor jeg først og fremmest skulle finde ud af, om konceptet kunne fungere i Aalborg. Heldigvis synes jeg, at det er blevet taget rigtig godt imod, fortæller Ida Rekha.

Der er sket en del, siden markedet sidst fandt sted. For eksempel har den unge arrangør valgt at skippe det tidligere navn og fremadrettet valgt at kalde det Aalborg Sneakers og Kultur Marked.

- Min passion for sneakers er stadig meget stor, og jeg synes, det er en mode, som man kan bruge til de fleste lejligheder, og som, jeg tror, de fleste kan være med på, fortæller Ida Rekha og fortsætter:

- Men for at gøre markedet lidt bredere fremover og for at få endnu flere omkring streetmiljøet i Aalborg med, så kommer der til at ske endnu mere næste gang.

Camilla Gammelgaard
Hidtil har markedet været velbesøgt. Privatfoto

Sneakers, secondhand og reuse hitter

Man kan blandt andet se frem til at gå på opdagelse i rustikke og lokale Aalborg-plakater, læderjakker lavet af genbrugsmaterialer, blandede vinyler og ikke at forglemme sneakers og second hand tøj. Tidligere har det mest været private sælgere, der havde en stand på markedet, men den 6. oktober vil der også være flere firmaer til stede, fortæller Ida Rekha.

Hun ser lyst på fremtiden, som, hun håber, vil byde på endnu mere:

- Der har været rigtig mange besøgende indtil nu, og der er flere, som er kommet med god respons, og som har støttet op om markedsdagene, så vi vender stærkt tilbage næste år, hvor jeg håber, vi igen kan samles og dele vores passion for sneakers og streetkultur, afslutter hun.

Markedet åbner dørene lørdag 6. oktober klokken 13.00, og der er fri entre.

Camilla Gammelgaard
Ida Rekha er arrangør bag Aalborg Sneakers og Kultur Marked. Arkivfoto: Matthew Burnett
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...