Ikke mindst kraftig udvidelse af færdigretter gør tilbygning på 450 kvadratmeter nødvendig

SVENSTRUP: SuperBrugsen Svenstrup bliver større. Et stort om- og tilbygningsprojekt indledes 4. marts, og en ny og støre butik ventes klar til indvielse omkring efterårsferien.

Brugsforenings bestyrelse og uddeler har gennem det sidste års tid foretaget flere ekskursioner for at se det sidste nye indenfor butiksindretning og -udstyr. Der har været en kraftig stigning i udbuddet færdigprodukter - convenience food - hvilket har været medvirkende til behov for at plads til alle nyhederne.

Det sker

Resultatet af overvejelserne blev tilbygninger på ca. 450 kvadratmeter, heraf de 200 kvadratmeter lægges til butikken, som herefter vil være 1600 kvadratmeter.

Udvidelse af køle- og fryserum, samt en kraftig udvidelse af apoteket optager en anden stor del af udbygningen.

Der udbygges i tre retninger: Mod syd inddrages cirka halvdelen af forpladsen, mod vest inddrages den tidligere postgård og mod nord tilbygges fryse- og kølerum så store som lokalplanen tillader. Hovedentreprisen er overdraget til det lokale byggefirma Lund & Staun..

I 2001 blev den seneste store ombygning gennemført bl.a. med opførelsen af det markante tårn over indgangen. Renovering af butikken bl.a. med etablering af den store frugt & grøntafdeling blev lavet i 2010 og det var i 2013 at SuperBrugsen fik sit succesfyldte bageri.

- Herudover er der løbende foretaget diverse ændringer. Det projekt der nu igangsættes vil føre SuperBrugsen i Svenstrup helt til tops, når disciplinen er butiksindretning og udbud fremtiden madvarer. Projektet er foreningens hidtil største økonomiske satsning, fortæller uddeler Henrik Gade Johansen.

Der lægges nyt klinkegulv overalt, hvilket indebærer, at inventar og varer skal flyttes, og for mange varegruppers vedkommende til nye placeringer. Overalt i butikken udskiftes det nuværende køle- og fryseinventar - også ekspeditionsdiskene ved bager, slagter og delikatesse, i alt omkring 150 meter anslår uddeleren.

Ideer og forslag til butikkens indretning er hentet i Coops nyeste koncepter, idéer fra ekskursionerne til andre supermarkeder er også inddraget, lige som ledelsens og medarbejdernes erfaringer og faglige viden er indarbejdet.

- Det er vigtigt for at alle involverede føler medejerskab, understreger Henrik Gade Johansen.

Fornyelse overalt

Om de enkelte afdelinger fortæller uddeleren:

Slagterafdelingen bliver på sin nuværende placering, men udvides med eget pølsemageri.

Delikatessen er et af de områder hvor de mest markante fornyelser sker med en stor udvidelse af montrepladsen, ikke mindst for at skabe plads til et kraftigt øget udvalg af færdigretter, menuer, ovnklare retter, take away, diverse anretninger.

Mejeriafdelingen bytter plads med vinafdelingen, som vil indeholde en 4 meter lang kølemontre til hvid- og rosévin samt champagne.

De fleste køle- og frysebokse på gulv og væg bliver hvor de er i dag, men der kommer mange flere.

Kolonial og isenkram vil kunderne møde på nye placeringer, i flere tilfælde på nye reoler.

Kosmetik og toiletmidler får en afdeling for sig lige som chokolade og slik.

rugt & grøntafdelingen bliver endnu større og mere overskuelig bl.a. gennem en glasvæg ud til butikkens indgangsområde. I afdelingen installeres en hel væg med køl til friske bær, grøntsager og salater samt en juicemaskine.

Blomsterafdelingen forbliver ved frugt & grøntafdelingen.

Bageriet bliver liggende hvor det er i dag, dog med en udvidelse af produktionslokalet på ca. 20 kvadratmeter. Bageriudsalget hedder fremover ”Brødcooperativet” og tilbyder på meget mere plads det kendte sortiment af brød og kager, dog med et øget udvalg af take away og frokostretter, også de lune.

Kiosken med tobak, spil og post bliver lidt mindre.

Kassesluserne udskiftes og suppleres med 1-2 bip og betal stationer.

Så er vi fremme ved det helt nye indgangsområde, der med en højde på syv meter, samt masser af glas bliver lyst og venligt, her installeres også en kaffeautomat.

Adgang til apoteket vil ske fra indgangspartiet, men inden da flytter apoteket midlertidigt ud i en pavillon på forpladsen. Omkring sommerferien flytter apoteket tilbage til sin nuværende placering, men i et meget større lokale.

Følg byggeriet

SuperBrugsens har 84 medarbejdere på lønningslisten og alle vil i de kommende måneder gøre deres bedste for, at ombygningen genere kunder og medlemmer så lidt som muligt. Det er besluttet, at holde butikken og alle afdelinger åbne i hele byggeperioden.

Uddeler Henrik Gade Johansen fortæller afslutningsvis, at der løbende vil blive orienteret om fremdriften i byggeriet via en rubrik i SuperBrugsens annoncer i Ugeavisen:Svenstrup, på butikkens Facebook-side og ved opslag i butikken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...