AaB Ishockey indbyder 2-7 årige til at prøve isen i Gigantium

AALBORG: Man kan ikke være for ung til at gå til ishockey.

- Vi har skam en på to og et halvt, men børnene skal gerne i gang inden de er otte år, siger Tommy Englund, som er træner i Hockey Start i AaB Ishockey.

De næste par uger indbyder klubben tre gange til introduktion for drenge og piger op til 7 år.

- Ishockey er altså ikke som at starte til fodbold, hvor de fleste både kan gå og løbe, når de starter. I ishockey skal spillerne først være helt sikre på skøjterne, før vi kommer til det sjove i spillet. En dreng, der begynder som 9-årige, kan da også være med, men han vil hele tiden være efter kammeraterne, hvis han ikke på anden vis har lært sig at færdes sikkert på skøjterne, siger Tommy Englund.

Han beklager, at det er så relativt få børn, der vælger ishockey.

- Men det at Aalborg Pirates blev mestre og pokalmester i 2018, giver formentlig noget mere interesse blandt børn her i byen for at spille ishockey, siger Tommy Englund, som oplyser, at AaB Ishockey har fået 10-15 nye spillere på det seneste.

Det er torsdag 14. februar kl. 16.45 - 18, onsdag 20. februar kl. 17.15 til 19.15 og lørdag 23. februar kl. 10.15 til 11.30, at AaB Ishockey indbyder til ”hockystart” i Gigantium.

- Børnene og deres forældre møder bare op i god tid. Så finder vi i vores gemmer udstyr, som børnene kan låne. De skal selvfølgelige ikke investere i skøjter, stave og hjelme, før børnene har fundet ud af, at det er ishockey, de vil spille, siger Tommy Englund.

Han forsikrer, at alle kan være med.

- Så længe børnene er usikre på skøjterne, så har de et lille stativ, de har i hænderne, og som holder dem oppe. Og pludselig har de balancen. Man skal bare lige have det lært først, siger Tommy Englund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...