Kattens Værn tester gps-halsbånd, så katteejere kan følge dyrenes færden

KLARUP: Kattens Værn Aalborg er i gang med et forsøg i Klarup og Vejgaard. Katteejere har udstyret i alt fem katte med gps-halsbånd, så de døgnet rundt kan følge deres husdyre færden i nabolaget.

René Skall fra kattens Værn fortæller, at forsøget er blevet til via en donation fra en frivillig, og skal bane vejen for udlejning af disse halsbånd, for at give katteejere en bedre viden om deres kats færden.

- Det kan være en ny katteejer der skal lukke sin kat ud for første gang, det kan være lidt skræmmende og derfor kan et halsbånd hjælpe. Det kan også være fordi man er bange for ikke at kunne finde katten hvis den f.eks. kommer til skade. Der kan være mange grunde til hvorfor det kan være en god idé at have gps-halsbånd på sin kat, enten i en kort periode eller altid, siger René Skall.

- Vores testgruppe har meldt tilbage, at de synes det er rigtig spændende at prøve. Det giver dem en tryghed, når katten har halsbåndet på. Men de har også oplevet, at det har været en udfordring ikke at hele tiden prøve at se, hvor katten befinder sig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...