Friluftsrådet giver 84.000 kroner til Himmerlandsbyen i Støvring

STØVRING: I alt 434.000 kroner er på vej til at gøre friluftslivet endnu bedre i Nordjylland. Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte i alt ni nordjyske projekter, blandt andet en fælleshave for lokale borgere og flygtningefamilier ved Støvring.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Blandt de støttede friluftsprojekter i Region Nordjylland er Øko-samfundet Himmerlandsbyen i Støvring, der modtager 84.000 kroner i tilskud til en fælleshave med shelter, udekøkken, stenovn og borde-/bænkesæt. Haverne og shelteret er offentligt tilgængelige, og haven etableres som led i et større projekt for lokale borgere og flygtningefamilier.

Også Egense Sejlklub modtager penge, nemlig 50.000 kroner i tilskud til sheltere ved havnen.

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...