Kom med på guidet tur til Kællingbjerg Klint

KONGERSLEV: På vestsiden af Lille Vildmose mod Kongerslev rejser Kællingbjerg Klint sig med sine 38 meter over havets overflade. Den stejle opstigning af klinten betaler sig, da man bliver belønnet med en enestående udsigt over mosen og ud til kysten.

Kællingbjerg Klint var for 10.000 år siden en del af kystlinjen, da der var hav, der hvor Lille Vildmose er i dag. På det tidspunkt lå Muldbjergene som en ø fem kilometer ude i havet.

For omkring 5.500 år siden begyndte landskabet at hæve sig og havbund blev til land. Omkring år 800 var området vi nu kender som Lille Vildmose, et vådområde uden kontakt til havet og højmosen begyndte at blive dannet.

Søndag 8. oktober kan interesserede komme med på en guidet tur til Kællingbjerg Klint. Turen starter fra Lille Vildmosecentret kl. 10.30. Arrangementet er en del af EU LIFE+ projektet og derfor er det gratis at deltage.

Turen op på Kællingbjerg Klint går fra p-pladsen ved Kongerslev-færisten, gennem et smukt område i den sydlige ende af Portlandmosen. Det er en lidt stejl tur op og solidt fodtøj anbefales. Udsigten fra toppen er dog alle anstrengelserne værd, særligt i klart vejr.

Undervejs fortæller guiden om afslutningen på det store EU-LIFE+ projekt og resultaterne af udsætning af krondyr i Mellemområdet. Endvidere vil guiden fortælle om fremtiden for Lille Vildmose som Danmarks største vildmark, hvilket bliver en realitet, hvis de tre nuværende hegn på sigt bliver slået sammen til ét samlet hegn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...