Flere hundrede var med til at holde tradition i hævd

GODTHÅB: Lyngbjerggårdskolen i Godthåb har mange traditioner, og den årlige skøjtetur er en af dem. Denne gang var der ovenikøbet rekordmange med. Udover skolens 204 elever og alt personalet, så deltager mange af skolens forældre også denne dag.

Fire busser holdt klar ude foran skolen en tidlig onsdag morgen for at fragte de mange børn og voksne til skøjtehallen i Gigantium. Børn fra 0.-2. klasse fulgtes trygt med deres ”storevenner”, som skolen kalder det, fra 7.-9. klasse. De ældre elever påtager sig hvert år opgaven med at følge de små i bussen, hjælpe dem med at få skøjter på i de rigtige størrelser og hjælpe dem sikkert ud på isen.

Siden skolen blev oprettet for over 25 år siden, har skøjteturen været en fast tradition. Dengang talte eleverne ikke over 200, som de gør i dag, men glæden over dagen er den samme som dengang. Både elever, personale og forældre nyder at trække i skøjterne og suse af sted.

Blandt de mange deltagende forældre var i år også seks tidligere elever, som i sin tid var med, da de første skøjteture blev holdt. I dag har de selv børn på skolen og kan nu igen løbe med igen.

Selvom der i år var rekordmange med, var der plads til både hurtigløb og sneglegang på isen, og blev man træt i benene, kunne de hviles på bænken til en kop varm kakao og en kiks.

Efter to timers skøjteløb gik turen atter tilbage til Godthåb. Alle godt trætte og med røde kinder, men med forstærket følelse af fællesskab, lyder det fra skolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...