Helligdagene byder både på guidede ture, påskekyllinger, æggejagt og natterenderi

DOKKEDAL: Der er atter forår i luften og påsken står for døren – det er tid til at komme ud i naturen og få en masse gode oplevelser. Et rigtigt godt sted at tage hele familien med hen er Lille Vildmosecentret, som igen i år byder på et spændende påskeprogram pakket med spændende og lærerige aktiviteter for alle.

Påsketiden indledes med en guidet tur i dag, lørdag 13. april, i elgenes land, hvor deltagerne sammen med guiden skal rundt i Mellemområdet for at spotte de 16 elge og de mange krondyr. Der køres med radioguidning, hvor man via sin egen bilradio kan få guidning under hele turen. Undervejs vil der være flere stop ved udvalgte udsigtstårne og pavilloner i området.

Turen starter kl. 10.30 fra Lille Vildmosecentret.

Vandretur

Palmesøndag kan man komme med på en dejlig vandretur gennem den sydlige del af Portlandmosen, hvor stien via små broer krydser flere gamle gravebaner. En opstigning til toppen af Kællingbjerg Klint belønnes med en fantastisk udsigt over mosen.

Guiden fortæller om de sidste nye tiltag i LIFE+ projektet, hvor blandt andet vandstandshævningerne, en ny sø, et nyt hegn og udsætningerne af krondyr har skabt en mere vild natur i Lille Vildmose. Turen afgår fra Lille Vildmosecentret klokken 10.30 – der er gratis deltagelse.

Påskepip

Den 15. og 16. april går det helt i påskepip, for der skal laves en masse æggesjov i Naturværkstedet. Børnene kan kæle for kyllingerne, mens der fortælles historier om trolden Vildma fra Lille Vildmose. De mindste i familien vil helt sikkert blive smaskforelsket i de små, gule påskekyllinger, som over påsken kommer til at bo på Lille Vildmosecentret.

Man kan også komme med på påskeæg-jagt i den store park.

Skumringstur

Hvad gemmer sig mon ude i mørket, når solen går ned over Lille Vildmose? Onsdag den 17. april kan man tage med på guidet tur i egne biler og vær med til at kigge efter dyrene i skumringen. Oplev Lille Vildmose by night - Jyllands mørkeste og mest stjerneklare sted. Husk lommelygter og varmt tøj og kom med på en spændende tur i mørket.

Turen starter ved Lille Vildmosecentrets parkeringsplads klokken 19, hvorfra man i samlet flok kører ud i området og blandt andet gør stop ved Brandvagttårnet, hvorfra deltagerne kan nyde solen gå ned over Lille Vildmose. Herefter går turen ad Ny Høstemarkvej, hvor man kan være heldig at få øje på elgene i solens sidste stråler.

Turen afsluttes med en gåtur på plankestien, som kun er oplyst af deltagernes lommelygter og månen.

Tofte Skov

Lille Vildmosecentret har i samarbejde med Aage V. Jensen naturfond arrangeret to ekstraordinære guidede busture til det nye tårn i Tofte Skov. På turen kommer man ud til det nye Tofte Bakketårn og oplever samtidig den nyanlagte plankesti ud på Tofte Mose. Turen er afkortet og der vil kun blive gjort stop på Tofte Bakke ved det nye tårn. Aage V. Jensen Naturfond har ekstraordinært åbnet skoven for denne tur og givet et økonomisk sponsorat. Billetter købes via Lille Vildmosecentrets hjemmeside.

​Forud for turen er der mulighed for at besøge Lille Vildmosecentret og se den store indendørs- og udendørs udstilling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...