Birgitte Viftrup Mortensen skal især tage sig af kirkens sociale arbejde

SVENSTRUP: Svenstrup og Ellidshøj sogne får en ny præst. Birgitte Viftrup Mortensen er med virkning fra 1. marts ansat som sognepræst i pastoratet, hvor hun skal arbejde sammen med de to andre præster, Anna Sofie Bielefeldt og Jørgen Thornøe. Desuden får Birgitte Viftrup Mortensen funktionen som diakonipræst.

Birgitte Viftrup Mortensen bliver ordineret i Budolfi Kirke mandag 25. februar kl. 17.00, og hun indsættes søndag 17. marts kl. 13.00 i Ellidshøj Kirke og efterfølgende i Svenstrup Kirke kl. 14.30, med efterfølgende kaffebord kl. 15.30 i Svenstrup Sognegård.

Birgitte Viftrup Mortensen fortæller om sig selv:

- Jeg er glad for - og taknemmelig over, at jeg er blevet ansat i Svenstrup-Ellidshøj Pastorat, som diakoni- og sognepræst. Jeg ser meget frem til 1. marts, når jeg starter i denne stilling. Ud over arbejdet som sognepræst, skal jeg særligt have fokus på plejehjemsgudstjenester, demensgudstjenester og pårørendegruppe i forbindelse med demens. Netop arbejdet med demens og pårørende har jeg erfaring med fra mit tidligere arbejde i Menighedsplejen, og jeg finder det utrolig meningsfyldt, siger Birgitte Viftrup Mortensen og fortsætter:

- Jeg bor i Aalborg sammen med min mand som driver it-virksomhed. Vi har sammen tre døtre på henholdsvis 19, 17 og 12 år. Jeg er 44 år gammel og blev født i Bangladesh, hvor mine forældre var missionærer, udsendt af Danmission.

- Jeg har altid været engageret i det folkekirkelige arbejde; i både sangkor, spejderarbejde, børneklubber og mange former for diakonalt hjælpearbejde. De seneste syv år har jeg arbejdet med kirkens diakoni, som konsulent for Samvirkende Menighedsplejer i Nordjylland og som koordinator for Aalborgprovstiers Menighedspleje. I den stilling har jeg bl.a. holdt foredrag og undervist om kirkens diakoni i sognet og om ledelse af frivillige. En vigtig del af arbejdet var også samtaler med mennesker i svære livssituationer. Kirkens diakoni – dens sociale ansvar - anser jeg for at være en yderst vigtig del af kirkens liv og virke. Kirke må aldrig bare være ord men også i høj grad handling!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...