Ny tradition med julebelysning i juletræ og Krinsen

GODTHÅB: Nu bliver der lys i vintermørket i Godthåb. Lørdag 1. december kl. 16, når mørket begynder at sænke sig, vil der for første gang blive tændt tusindvis julelys.

Både et seks meter højt juletræ og den 100 meter lange bøgehæk - Krinsen - vil blive illumineret.

Idéen blev undfanget i Godthåb Borgerforening allerede i 2017, men manglende strøm til området omkring bålpladsen gjorde, at traditionen måtte udskydes her til 2018.

I mellemtiden tog Samrådet fat, og fik finansieret etablering af strøm, ligesom der kom en aftale i stand med Aalborg Kommune om at de afholder strømforbruget.

I år tog Godthåb Borgerforening så fat i at virkeliggøre drømmen om at skabe en betagende julebelysning i hjertet af landsbyen. Og der var opbakning fra alle sider til at gøre det muligt. Fra Guldbæk donerer landmand Erling Buus, der sælger juletræer og pyntegrynt, et seks meter højt juletræ. I Godthåb sagde entreprenør Egon Christensen ja til at hente det store træ og hejse det med kran. NT-Elservice sætter de mange julekæder på det høje træ, og Borgerforeningen sætter selv de mange kæder på Krinsen op.

Når det hele skal blive til en tradition, skal der mere end julelys til, så Godthåb kirke står for sang og musik, Mette Min Købmand har doneret varm kakao og juleknas. Godthåb Borgerforening investerer cirka 6.000 kroner i julebelysningen og står for afviklingen af den nye tradition, der forhåbentlig kommer til at glæde både børn og voksne i hele december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...