Der var læring, fantasi og sjov på skoleskemaet forleden

SVenSTRUP: Allerede fra morgenstunden var stemningen helt i top, og da nedtællingen til dagens program satte i gang, blev der råbt så højt i kor, at taget på Svenstrup Skoles hal var lige ved at lette.

Omkring 425 elever mødte velforberedte op til en dag i naturfagets tegn, der på flere måder adskilte sig fra elevernes traditionelle skoledag.

- Jeg synes, det er sjovt, og man lærer meget. Det er meget mere frit, og man kan selv bestemme, hvad man vil. Det er ikke efter et skema, fortalte Sofie fra 5. klasse på Sofiendalskolen. Sammen med sin klasse deltog hun i dagens konkurrence. Sofies klassekammerat Livia fremhævede også, at det først og fremmest er sjovt at deltage i Naturfagsmaraton:

- Jeg synes, at det er meget sjovt, fordi man får lov til at bruge sin fantasi, fortalte Livia.

- Jeg har lært rigtig meget. Nu kan man lave ting selv, man behøver ikke altid gå ud og købe det, tilføjede hun.

Fremtidens entreprenører

Livet i den fiktive provinsby ”Grønby” var udgangspunktet for opgaverne til dette års Naturfagsmaraton. Eleverne skulle arbejde med alt fra en bylejligheds plantegning til et vandingssystem, der skal fordele vandet i en lille have på en altan.

Det virkelighedsnære element i årets opgaver blev fremhævet Dennis Wortziger, der er lærer for 5. klasse på Sofiedalsskolen.

- Det er virkelighedsrelaterede problemer, så det er også noget eleverne kan se sig selv i. Med den fiktive by kommer der en baggrundhistorie, der gør, at det bliver mere virkelighedsnært for eleverne, forklarede han.

Tryk på kreativiteten

Fantasi, kreativitet og planlægning af en byggeproces er nogle af de elementer, der bringes i spil, når eleverne skal løse opgaverne til Naturfagsmaraton, hvilket blandt andet sker gennem en engineering-proces. Her skal eleverne undersøge, få ideer, bygge, planlægge og forbedre, og denne proces har især været lærerig for eleverne på Sofiedalskolen.

- Jeg synes virkelig, at det er fedt at se eleverne løse nogle af de her problemer, sagde Dennis Wortziger.

- Det her er en begyndelse til fremtidens entreprenører, og de står jo her i dag, kan man sige, uddybede han.

Vinderne af Naturfagsmaraton på Svenstrup Skole blev:

Helmaraton: 6.A Svenstrup Skole

Halvmaraton: 5.C Vodskov Skole

De deltagende skoler var Frejlev Skole, Højvangskolen, Sofiedalskolen, Vodskov Skole og, naturligvis, værtsskolen selv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...