Aalborg Historiske Museums julebutik i Algade holder fra i dag også åbent om mandagen

AALBORG: Aalborg Historiske Museums julebutik i Algade, hvor man kan købe gammeldags julepynt, er et hit, og den store interesse får nu museet til at udvide åbningstiden frem til jul, så både butikken og museet fra 19. november også holder åbent om mandagen.

Selvom stort set alle butikker, supermarkeder og stormagasiner bugner med julevarer, så kan konkurrencen fra andre forretninger ikke mærkes hos museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum. Her sælger man gammeldags julepynt, som de ældre familiemedlemmer med garanti husker fra deres barndom, og det er populært. Faktisk så populært, at man nu udvider åbningstiden ganske markant.

- Interessen for vores julebutik har været over alt forventning, så vi har taget en rask beslutning om at holde åbent også om mandagen, hvor museet ellers normalt er lukket, fortæller butiksansvarlig Birgitte Neergaard-Petersen.

Derfor kan man nu også om mandagen handle gammeldags og nostalgisk julepynt fra dengang, de voksne var børn. Første mandag er 19. november, og der holdes mandagsåbent til og med 12. december.

Blandt de populære varer er Brammings klassiske kravlenisser. De blev udgivet første gang i 1947, og dermed var begrebet ”kravlenisser” opfundet.

- De fås i mange forskellige varianter, og folk kommer forbi for at se, om vi har nogle, som de ikke har i forvejen. Det er ganske enkelt blevet et samleobjekt, fortæller Birgitte Neergaard-Petersen.

Julebutikken er foruden Brammings kravlenisser også fyldt med gammeldags julepynt som eksempelvis halmbukke, englespil, Helligtrekongerslys, papjulekalendere og sprællemænd. Derudover er det også den helt ideelle butik, hvis man leder efter julegaver med historie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...