På biblioteket i Svenstrup hjælper en lille hund børn med at få lyst til at læse

SVENSTRUP: Marly er en læsehund. Den bor i Svenstrup ved Rikke Kragh, som er biblioteksassistent på byens bibliotek og frivillig læsehundemor.

Rikke Kragh fortæller, at Marly er en sjov lille hund af racen Papillon med gigantiske øre som blikfang. Marly er en kærlig, omsorgsfuld og livsglad lille fyr, der bogstaveligtalt danser af glæde. Han elsker at nusse og lege og er altid klar, hvis du har lyst til at lave tricks med ham.

Det er dog ikke hvem som helst, der kan blive læsehund: Både hund og ejer skal gennemføre et kursus. Det er jo ikke alle hunde, der har det rette temperament til at sidde stille med en, der læser i længere tid ad gangen.

Læsehunde overalt

Læsehundene er et landsdækkende koncept, som Foreningen Læsehunde står bag. De samarbejder med 67 biblioteker, 29 skoler og 2 frivilligcentre landet over. Formålet er at skabe motivation og læselyst – særligt for børn i 1. til 5. klasse, der har udfordringer med at læse eller har mistet lysten. Tanken bag er, at hunden er 100 procent ligeglad med hvor god, du er til at læse, om du hakker lidt i det og læser langsomt. De vil bare gerne være med. Man kan læse mere om læsehunde på - www.laesehunde.dk.

Læsning og hygge

Rikke Kragh fortæller videre, at det i praksis fungerer på den måde, at barnet læser for læsehunden i 20 minutter, hvorefter den står på hygge i resten af tiden, der typisk tager i alt 30-45 minutter. Barnet låner også en hundebamse med hjem, så de kan øve læsningen med derhjemme. Når barnet afslutter læseforløbet, får de et diplom med hjem som bevis for, at de har gennemført.

Aalborg Bibliotekernes filialer har tilknyttet flere læsehunde, og det er gratis at deltage i læsningen. Rikke Kragh Kragh fortæller, at der grundet stor succes for tiden en venteliste med børn, der gerne vil ind i et læsehundeforløb.

- Den feedback, vi får, er da også, at det virker og børnenes læseevner flytter sig, siger Rikke Kragh Kragh.

Tilmelding sker via mail med kontaktoplysninger samt information om barnets navn og alder til: leasehund-bibliotek@aalborg.dk eller telefon 9931 4363.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...