Ella Lund har i en menneskealder arbejdet ved mejerikoncernen Arla Food, Akafa, Svenstrup, og nu skal hun snart til hovedstaden for at takke dronningen for sin belønningsmedalje

SVENSTRUP/NIBE: Ella Lund fra Nibe fik 24. oktober tildelt ”Den kongelige belønningsmedalje” af Hendes Majestæt Dronningen. Det var logistik- og planlægningschef Steen Schütze, der 13. oktober overrakte Ella Lund medaljen og takkede hende for en engageret indsat gennem 44,5 år ved mejerikoncernen Arla Food, Akafa, Svenstrup.

Før Akafa

Det lange ansættelsesforhold tog sin begyndelse 25. juni 1974 med en elevplads på kontoret ved Nordjysk Mejeri i Gug. Nordjysk Mejeri behandlede og distribuerede konsummælk til hele Aalborg. Frem til mejeriets lukning i 1989 var Ella Lund først kontorassistent, siden kasserer og til sidst bogholder.

Nordjysk Mejeri blev fusioneret med Mejeriselskabet Danmark (MD) og siden kendt som Arla Food. Ella Lund fortæller, at hun var heldig at få et midlertidigt job ved MD Akafa i Svenstrup, et job som senere blev til en fast ansættelse. Gennem alle årene har jobbet været lagerstyring og regnskabsføring. Arbejdet med tal holder Ella meget af. Ved hendes 40-års jubilæum havde kollegerne forfattet en sang, hvori hun blev omtalt som Arla’s excel-ark. Engang i firserne gennemførte Ella en merkonomuddannelse på Handelsskolen i Aalborg.

De sidste 35 år har Ella arbejdet 30 timer om ugen, hvilket har været fantastisk dejligt. For halvandet år siden blev hendes funktion flyttet til Holstebro, men det var lidt for langt at køre. Endnu engang tilsmilede lykken Ella Lund, der var brug for tal-damen i logistik- og planlægningsafdelingen i Svenstrup.

Fantastisk

Ordet fantastisk går igen og igen flere gange i løbet af samtalen. Akafa har været en fantastisk arbejdsplads, med mange fantastisk spændende og udfordrende opgaver. Arbejdsforholdene har været fantastiske og lederne ligeså. Kollegerne får også betegnelsen fantastiske. Den 9. november var sidste arbejdsdag og der blev sagt farvel. En mindre gruppe sluttede dagen med cafébesøg i Aalborg.

At Ella Lund har været engageret i virksomhedens udvikling høres på udsagn som: ” Akafa i Svenstrup indvejer 16 liter mælk i sekundet alle årets 365 dage”, ”Den megen mælk omdannes til mælkepulver, der eksporteres til hele verden” og ”På Arlas mejeri i Nigeria ompakkes 25 kilo sække til små breve, fordi borgerne kun handler fra dag til dag, og så har de måske heller ikke råd til andet”.

Efter Akafa

Ella Lund blev for lidt 62 år siden født i Simested, hvor hendes forældre havde et landbrug. I 1978 blev hun gift med Poul Erik Lund. Familien består af to døtre og svigersønner, samt fire børnebørn, bosat i henholdsvis Støvring og Nørresundby. Poul Erik Lund forlod arbejdsmarkedet for syv år siden, så nu glæder Ella sig også til at få mere tid til sine fritidsinteresser.

Ella Lund er fan af valsekongen André Rieú, og hun ville gerne møde ham sådan én til én. En af de første ture som efterlønner bliver til koncert i Berlin. Rejser står også højt på aktivitetslisten, især Santorini i det Græske øhav trækker i ægteparret.

Listen over aktiviteter som frivillig er lang - her et par stykker: Sammen med ikke færre end 69 kolleger drives Kino Nibe. Ældresagen i Nibe har med 1600 medlemmer altid brug for frivillige hjælpere. Når der er Nibe Festival, så sidder Ella i kassen og sælger billetter. For at klare de mange aktiviteter skal formen være i orden og det klares med daglige gå- og cykelture.

Ella Lund er royalist til fingerspidserne, og hun glæder sig umådelig meget til turen til hovedstaden, hvor hun vil takke Dronning Margrethe for ”Den kongelige belønningsmedalje”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...