Lena Bentsen fra Kirkens Korshær fortalte i Sønderholm - Frejlev Seniorer

SØNDERHOLM: Det var menneskeliv op kanten, der var emnet, da Sønderholm - Frejlev Seniorer forleden sammen med menighedsrådet havde indbudt til foredrag i Sønderholm Sognegård. Korshærspræst Lena Bentsen fra Kirkens Korshær, som til daglig er præst blandt mange udsatte og indsatte, var for nogle timer foredragsholder blandt 71 seniorer, der alle følte sig fængslet i de næste to timer, foredraget det varede. Kun afbrudt af en vigtig og nødvendig kaffepause.

Først fortalte Lena Bentsen om Kirkens Korshærs historie, som startede i 1912. Det er en kæmpe og effektiv organisation, som i dag skaffer mange af de nødvendige midler til driften, ved at drive genbrugsbutikker. I Aalborgområdet er der otte genbrugsbutikker. Butikkerne som alle de øvrige aktiviteter drives for det meste af frivillig arbejdskraft.

Om sit eget arbejde som korshærspræst fortalte Lena Bentsen, at hun står til rådighed for sjælesorg, rådgivning og samtale.

Og det gælder for Familiearbejdet: som omfatter gratis tilbud til udsatte familier, hvis tilværelse er præget af forskellige problemstillinger.

Skurbyen, som er et botilbud for hjemløse mennesker i Aalborg, et meget populært tilbud, hvor de hjemløse kan falde til og føle sig hjemme, for mange af de hjemløse fortsætter med at føle hjemløse, selv hvis de får en lejlighed, så er de hjemløse der.

Der blev dog tid til den meget vigtige ting, det tredje sakramente, eftermiddagskaffen, med Ellas gode hjemmebagte boller og kage fra Guldbageren, den halve time var en stor kontrast, der var en ivrig snakken og glad stemning i forhold til under foredraget, hvor der var andægtige og meget stille og lyttende seniorer, fortæller Knud E. Simonsen fra arrangørerne.

- Efter kaffen var der også en uddybende beretning om gårdprojektet, herberget, dag- og natvarmestuerne, besøg i arresten og mange andre ting og episoder, som vil være for meget at komme ind på, men fælles for det hele var, at der er et menneske bag ved alt, og Lena Bendtsens måde at fortælle og berette om disse skæbner på fangede alle, så at det er noget vi vil tænke over i fremtiden, også når vi ser og møder disse mennesker, og når vi støder på Kirkens Korshær i deres arbejde, siger Knud E. Simonsen.

Formanden Bodil Elkjær orienterede om næste aktivitet, som er 70 års jubilæum 6. april.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...