Udstilling i Svenstrup sognegård med keramikeren Anne-Lise Pedersen

SVENSTRUP: Endnu engang er det lykkedes Svenstrup Menighedsråd at få en lokal kunstner til at udstille i sognegården. Keramikeren Anne-Lise Pedersen fra Restrup Enge udstiller en stor del af sine kirkelige kunstværker i hele februar.

Anne-Lise blev først efter sin pensionering rigtig optaget af at arbejde med ler. Det var et kursus på Aalborg Kunstskole som satte hende rigtig i gang, siden er der fulgt op med flere kurser og arbejdet med leret er blevet en kær og alt opslugende hobby.

Der findes flere metoder for forarbejdning, brænding og efterbehandling af det rå stentøjsler. Anne-Lise foretrækker Raku-teknikken, der er af japansk oprindelse. Ordet raku betyder ro, lykke og velbehag, hvilket passer fint til kunstnerens gemyt. Det specielle ved metoden er raku-ovnen, som er en gasopvarmet tønde med 900 grader. De varme skulpturer flyttes fra den varme tønde over i endnu en tønde med halm der så flammer op. Metoden giver de glaserede figurer deres karakteristiske sorte, brune og blågrønne metalagtige farver.

Anne-Lise Pedersen laver smykker, krukker, skåle, fugle og fisk, samt et stort antal kirkelige figurer. Hun har bl.a. udstillet i Ribe, Skagen, Nørholm Slot, Kirkernes Hus i Aalborg og mange andre spændende steder.

Udstillingen i sognegården kan ses hele februar og Anne-Lise Pedersen kan træffes søndag 17. februar kl. 14-16 eller på telefon 2071 1800.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...