Verdensklasse guitarister giver koncerter

AALBORG: Aalborg får nu en guitarfestival i verdensklasse. I ugen fra 24. til 31. marts vil man i byen kunne opleve 10 koncerter med superguitarister fra hele verden, fortæller den professionelle klassiske guitarist Finn Elias Svit, som har taget initiativ til festivalen.

- Festivalen er den største af sin art i Danmark og genremæssigt spænder den over: Klassisk med virtuosen Gerard Abiton, Frankrig, sydamerikanske musik med Trip, Trip, Trip fra Columbia, fransk verdensmusik med Kevin Seddiki og Jean Luis Martinier og internationale stjerne som Mak Grgic og Duo Nihz, danske navne som Frederik Munk Larsen, Jens Christian Kwella, Mikkel Lynggaard, og sidste år vindere af konkurrencen Yuki Saito, Japan samt Dmytro Omelchak, Ukraine, siger Finn Elias Svit, som også selv vil optræde.

Koncerterne afvikles på Utzon Centret, center for Dansk Jazzhistorie, Klaverstemmeren og på Huset.

Festivalen omfatter også 2. Aalborg Internationale Guitarkonkurrence med deltagere fra Australien, Portugal, Japan, Grækenland m.fl.

For publikum er gratis adgang til koncerten hos Klaverstemmeren og til konkurrencerne.

- Det tegner lovende for en fantastisk guitaruge. Jeg er både stolt og glad for at de nu er lykkedes igen at indbyde til Aalborg Internationale Guitarkonkurrence med hjælp fra sponsorer og samarbejdspartnere som Dansk Guitar Selskab og Gitarrentage i Nordhorn – det giver en helt ny spændende vinkel på festivalen og udvider deltagerantallet med talenter langvejsfra, siger Finn Elias Svit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...