Lions Svenstrup bød julen velkommen i Svenstrup Skolehal

SVENSTRUP: - Endnu engang velkommen til egnens pensionister.

Sådan lød præsident for Lions Svenstrup, Erik Krogstrups hilsen til 170 fremmødte i Svenstrup Skolehal søndag 2. december.

- Dette arrangement ser Lions medlemmerne frem til. At gøre et frivilligt stykke nyttigt arbejde for de ældre i vores samfund er helt i tråd med vores virkeområde og hjælp til sociale og humanitære projekter, sagde han.

Erik Krogstrup omtalte de forskellige aktiviteter, der holdes i løbet af året, og alle bliver støttet af de mange sponsorer.

- Årligt indsamles 80-100.000 kroner, heraf uddeles 75 procent i Svenstrupområdet og lidt i Aalborgområdet. De resterende 25 procent bliver anvendt til internationale hjælpeprojekter. I Lions Club skelner vi skarpt mellem aktivitetskassen (indsamlede midler), der fuldt ud bliver udgivet igen, og administrationen, der bliver betalt af klubkassen (medlemmernes midler), understregede Erik Krogstrup.

Lucia

Efter velkomsten blev lyset slukket og ind kom det store luciaoptog med omkring 25 deltagere fra Svenstrup Rytmiske Pigekor, Skipper Koret fra Skipper Klement Skolen og Højvang Koret. Herefter sang korene for på fællessangene og enkeltvis eller blandet, under ledelse af Tanya Hestbech, med pianist Poul Skafte ved tangenterne.

Svenstrup Rytmiske Pigekor og Højvang Koret medvirker 8. december ved to store Familiekoncerter i Musikkens Hus sammen med 300 sangere fra andre skolekor, sangerinden Annette Heick og Aalborg Symfoniorkester.

Jule i by og på land

Endnu engang var det lykkedes Lions at få sognepræst Anna Sofie Bielefeldt til at tale om julens traditioner, som kan ses rundt om i byerne med lys i gaderne og på de store juletræer.

- Der findes ikke mange foreninger eller arbejdspladser, der ikke har en eller anden tradition for at fejre julen, sagde sognepræsten.

- Men det er ikke i alle hjem, at glæden står forrest, og det skal vi tænke på i alt ræset.

Sognepræstens ord blev understreget af citater fra blandt andre Storm P. og Kim Larsen.

Julen skyttegravene

Anna Sofie Bielefeldt fortalte en rørende og sandfærdig historie fra 1. verdenskrig. Den 24. december 1914 midt under de forfærdelige krigshandlinger i Flandern, hvor døden var umættelig og den lovede fred udeblev. De engelske og tyske soldater lå i skyttegravene og deres døde kammerater lå på slagmarken mellem dem.

Denne juleaften hørtes pludselig sang fra en af de tyske skyttegrave, og inden længe hørtes også sang fra de engelske skyttegrave. Soldaterne mødtes på slagmarken og ”julefreden” sænkede sig denne aften og få dage derefter, hvorefter den forfærdelige krig, der varede helt frem til 1918, blev genoptaget og næsten 10 millioner blev dræbt.

Det store kagebord

Nu kom alle ”løverne” med kaffekander, smurte boller, wienerbrød og lagkage. Snakken kom rigtig i gang og salget af årbøger, kalendere, salt, sennep og meget andet blev genoptaget.

Bankopladerne – to til hver – blev uddelt, og spillet om de mange sponserede præmier kunne begynde. Der blev afviklet ni spil, hvor én række fuld gav banko med gevinst og sidegevinster. I det 10. spil skulle pladen være helt fuld, her var præmien en kæmpe gavekurv.

Adventsstuen 2018 var ved at være slut og den sidste af fire sange, ”Skuld gammel venskab rejn forgo”, blev sunget. Ikke alle havde vundet ved bankospillet, men ingen gik tomhændet hjem. Der var flotte julestjerner til alle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...