Aalborg Fjerkrækoloni har nu eksisteret i 45 år

DALL VILLABY: Der er ikke mange der ved, at der mellem Svenstrup og Dall Villaby findes et lille samfund, for folk med pip i kasketten, som medlemmerne selv kalder det. Men det gør der faktisk. Og den lille forening har endda jubilæum. i dag, 9. april, har Aalborg Fjerkrækoloni nemlig været samlingssted for fuglenørder og fjerkrætosser i hele 45 år.

Foreningen holder til på Hjortevej 65 og minder ved første øjekast om en helt almindelig kolonihaveforening. Men det er det langtfra. Her skal man nemlig have dyr på grunden for at være medlem.

Det betyder, at det rundt på de knap 50 parceller vrimler med alt fra finker og parakitter til guldfasaner og racehøns.

- Dyrene gør det til en meget aktiv forening, da deres pasning selvfølgelig kræver, at vi kommer her hver eneste dag, siger foreningens sekretær Sus Nørgaard Gosmer.

Foreningens formand Paw Gosmer supplerer:

- Vi vægter dyrenes trivsel og velfærd meget højt, og det er en fornøjelse at opleve at stadig flere og flere mennesker, unge som gamle, deler vores interesse. Noget af det mest fantastiske ved Aalborg Fjerkrækoloni er, at det giver folk der bor i lejlighed i Aalborg, muligheden for at dyrke udelivet, og det er tydeligt at mærke, at nyopgravede kartofler og friske æg fra egne høns igen er kommet på mode, siger han.

Jubilæet fejres med åbent hus i forenings klubhus ”Reden” i dag fra klokken 14 til 17, hvor der bliver budt på sodavand, kaffe og kage - naturligvis serveret blandt hanegal og fuglekvidder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...