Læserbrev fra formanden for Godthåb Vandværk

LÆSERBREV: Godthåb Vandværk vil kæmpe for det rene drikkevand. Derfor laver Godthåb Vandværk, sammen med en række andre vandværker i Aalborg Kommune, en kampagne, der sætter fokus på lokalt drikkevand. Kampagnens tema er Mit vand, og vandværkerne skyder den i gang på Vandets Dag, fredag 22. marts.

Med kampagnen ønsker Godthåb Vandværk at sætte fokus på, at det vand, vi drikker, er lokalt, og at vi alle har et medansvar for rent vand også til fremtiden. I Godthåb vil der bl.a. i kampagneperioden blive omdelt pjecer sammen med Kirkebladet, med en konkurrence. Der vil være information og gode ideer til at undgå sprøjtemidler i haverne, og så arbejdes der på en kampagne hvor man kan tilslutte sig en ”sprøjtefri have”. Senere bliver vandværket desuden også synlig i bybilledet ved f.eks. byfesten og et samarbejde med skolerne i området er også på tegnebrættet.

Du bor på dit drikkevand

Vores drikkevand er baseret på det grundvand, som vi alle bor ovenpå. Kvaliteten af vandet i Godthåb er så god, at vandværket blot filtrerer og ilter vandet, inden det bliver sendt ud til dine vandhaner. Flere danske vandværker finder rester af sprøjtegifte, som giver vandværkerne store udfordringer og gør det svært for dem at finde nok rent grundvand i lokalområdet. Godthåb Vandværk vil gerne fastholde rent grundvand - derfor er vi med i kampagnen Mit vand. Det er nemlig afgørende, at forbrugerne i lokalområdet kender til deres medansvar, hvis vi også i fremtiden skal kunne drikke lokalt, rent vand.

Fakta om drikkevand

Vidste du, at: - Dit drikkevand er grundvand, der bliver hentet op fra undergrunden under Godthåb. - Danske vandværker finder ofte pesticidrester i grundvandet. - Sprøjtegift er stadig en del af hverdagen for hver anden dansk haveejer. - Én dråbe aktiv sprøjtegift, som når ned til grundvandet, kan gøre cirka 10 millioner liter drikkevand ubrugeligt. Det svarer til omkring 100 familiers totale vandforbrug i et helt år. - Ved at beskytte det lokale vand beskytter du også miljøet (naturen og dyrene i haven). - Det sparer CO 2 at bruge hanevand frem for flaskevand. Hanevand koster ca. 5 øre pr. liter. Du sparer vand, når du bruger hanevand i stedet for flaskevand.

Drop brug af gift

Pas på vores, dit og mit vand og drop brug af gift. Lokalt vand er ikke en selvfølge. Læs mere på www.godthaabvand.dk, for at få mere viden om dit lokale vand og tips og tricks til at undgå brug af gift i haven.

Er du en del af en lokal forening, skole, butik eller andet? Og ønsker du at støtte op om Mit vand kampagnen og Godthåbs lokale og rene drikkevand, så kontakt Godthåb Vandværk og hør mere!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...