Rådmand Mai-Britt Iversen holdt åbningstalen da Kirkens Korshærs Genbrugscenter åbnede dørene til det nye galleri

SVENSTRUP: Rådmand Mai-Britt Iversen besøgte onsdag 13. marts Svenstrup for at indvie Kirkens Korshærs Genbrugscenters nyetablerede Galleri. Centerleder Bente Christiansen havde inviteret H M Dronningen til at klippe den røde snor, men det havde ikke været muligt, så hun var glad for at kunne byde velkommen til Mai-Britt Iversen, der uden tøven havde påtaget sig opgaven.

Bente Christensen bød også de mange fremmødte velkommen og fortalte om galleriets oprettelse og forventningerne hertil. Hun rettede en særlig tak til de to frivillige kolleger – Mogens Larsen og Hans Jørgen Ottesen – der for næsten ingen penge havde etableret de to udstillingslokaler. Der lød også en stor og varm tak til kunstnerne Jonny Hefty og Hartvig, som både kreativt og smukt havde dekoreret trappeopgangen til galleriet.

”Du hjælper når du handler”

I sin åbningstale kredsede Mai-Britt Iversen hele tiden om forhold som: samarbejde, initiativ, fællesskab og frivillighed.

- Kirkens Korshærs slogan ”Du hjælper når du handler” er ikke bare ord, det sker rent faktisk i 250 genbrugsbutikker over hele landet. Her i vores kommune hjælper I på forskellige måder: hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme og fattige børnefamilier. Generelt kan vi sige, at I med jeres mange initiativer arbejder for og støtter udsatte borgere: - det skal I have en stor tak for!

- Foråret er kommet – og med det også konfirmationerne, sagde rådmanden. Konfirmation giver desværre også bekymringer for mange forældre med store udgifter til tøj, fest og gaver. Her træder I også til og hjælper bl.a. med konfirmationstøjet, så den unge kan føle sig som en del fællesskabet, der er blandt konfirmanderne på denne dag.

Hr. og fru Aalborg

- For mig skal vores kommune være kendt for, at i Aalborg hører alle til, at vi står sammen og løser udfordringerne i fællesskab, og at hr. og fru Aalborg giver en hånd med til at hjælpe andre, lød Mai-Britt Iversens slutbemærkning.

Herefter klippede hun den røde snor og erklærede genbrugsgalleriet for åbent.

Gæsterne fik serveret hjemmebag, kaffe og vin. Under deres rundgang i galleriet kunne de følge Hefty og Hartvigs bearbejdning (rekonstruktion/opfriskning) af et ældre maleri, hvori de indføjede deres kendetegn – ræven, fuglen og manden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...