Tidligere fodboldformand i SGIF hædret med guldemblem for bemærkelsesværdig frivillig indsats

SVEnSTRUP: Der var lørdag 30. marts stor tilstrømning til SGIF Fodbolds standerhejsning for de mindste piger og drenge, kaldet U5/U6 og U7. Klublokalet var flydt til sidste plads af forældre og børn, som gerne ville høre nærmere om det at ”spille fodbold”. Det var fremtidens spillere, ledere og frivillige der var samlet.

Trænerne Martin Christensen og Danni Bentsen bød velkommen og fortalte om træningsbaner, spilletider, turneringer, informationskilder og ikke mindst indmeldelse i klubben. De to trænere understregede, at det skal være sjovt at spille fodbold, men at det også indebærer en indsat at blive gode spillere. Der blev appelleret kraftigt til forældrene om at melde sig som frivillige hjælpere og trænere.

Overraskelse

Som en overraskelse for klubbens tidligere fodboldformand Axel Pedersen blev der pludselig kaldt til ro, og ind trådte Hans Mogensen. Hans Mogensen var kommet i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i DBU Jylland og formand for arbejdsgruppen, der uddeler hædersbevisninger til frivillige trænere og ledere internt, men også ude i klubberne.

- Frivilligheden er unik i Danmark – mange lande misunder os, sagde Hans Mogensen.

- Frivillighed er fundamentet i vores cirka 903 medlemsklubber i DBU Jylland, der har omkring 30.000 frivillige og cirka 162.000 aktive fodboldspillere, sagde han.

Guldnålen

Hans Mogensen fortsatte:

- Jeg er her i dag for at overrække en stor hæder, ”DBU Jyllands Guldemblem”, for en bemærkelsesværdig frivillig indsats til Axel Petersen. Axel kan med rette betegnes som en institution i SGIF. Han har været med til at rykke klubben - en rigtig ildsjæl, der har gjort en stor forskel for børne- og ungdomsfodbolden overalt, sagde han.

Axel Pedersen er gennem årene blevet bemærket i fodboldkredse som en aktiv deltager i års- og delegeretmøder. For eksempel sad han i panelet omkring medlems- og klubudvikling i dansk breddefodbold ved Fodboldens Kongres i DBU.

Axel Petersen modtog sin første sin første anerkendelse i 1996 i form af JBU’s sølvnål for 15 års frivilligt idrætsleder arbejde. Efterfølgende har han modtaget seks flotte anerkendelser inklusive guldemblemet, som siden 1943 kun er tildelt 85 modtagere.

I sin takketale sagde Axel Petersen, at en lang rejse nærmer sig sin afslutning med utrolig mange ”episoder” og gode oplevelser i bagagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...