Elever på Vokslev Friskole inviterede forældrene på rejse down under

VOKSLEV: Forældre og andre interesserede var forleden aften inviteret på en rejse til Australien med afgang fra Vokslev Friskole. Rejsedeltagerne fik udleveret boardingkort og samledes derefter i ”afgangshallen”, hvor ventetiden blev udfyldt med at studere flotte malerier af skildpadder, som børnehavens børn havde kreeret.

Derefter var der afgang til fire forskellige ”destinationer”, som hele skolen havde været med til at skabe. Eleverne havde nemlig, på tværs af årgange, arbejdet med Australien som tema i en hel uge.

Første tur var en rundtur i Australien - ”Around the country” - fra øst til vest og fra syd til nord. Eleverne havde lavet research hele ugen om klima, dyr, geografi og demografi og fremlagde i sikker stil alle de spændende informationer, de havde indsamlet.

Næste stop var i fortiden - ”A journey back to ancient time”. Her havde børnene lavet malerier, der fortalte historier om, hvordan verden blev skabt ifølge aboriginerne. Hver især fortalte de om deres maleri på engelsk. Rejsedeltagerne hørte eksempelvis om, hvordan kænguruen fik sin pung, og om frøen der drak alt vand i verden.

Tredje destination var ”The sound of Australia”. Musikholdet kunne her præsentere alle for didgeridoo-musik på instrumenter, de selv havde lavet og udsmykket. Desuden spillede de også ”Waltzing Mathilda” og AC/DC’s ”Highway to hell”, som eleverne leverede på imponerende vis.

Sidste stop var ”Tourist guide to Great Barrier Reef”, hvor deltagerne lærte om det store koralrev, som er fem gange større end Danmark samt om nogle af de mere end 1500 fiskearter, som lever der, og om de store udfordringer, som klimaforandringerne giver anledning til.

Til sidst var der samling i hallen, hvor man kunne smage krokodille- og kængurukød som afslutning på en lærerig oplevelse skabt i fællesskab af elever og medarbejdere på Vokslev Friskole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...