Få inspiration og ideer på Vejgaard Bibliotek 23. april

VEJGAARD: De mange danske øer ligger og venter på, at vi skal komme og besøge dem. Derfor bliver der tirsdag 23. april arrangeret et inspirationsmøde på Vejgaard Bibliotek på Hadsundvej 35.

Bag arrangementet står Partnerskab for Dansk Ø-turisme, der bl.a. tæller Landdistrikternes Fællesråd, Food Organisation of Denmark, Sammenslutningen af Danske Småøer, De Samvirkende Købmænd, Dansk Erhverv, Danske Rederier og Færgesekretariatet. Men det er de meget rejsevante Tine Tolstrup og Sarah Steinitz, der fortæller om deres rundrejse til 37 danske øer.

De har erhvervsmæssig baggrund som henholdsvis geograf og sociolog. Som mange andre danske unge havde makkerparret rejst verden tynd, men de havde aldrig hørt om Bjørnø, Mandø eller Venø. Sidste år besluttede de at lægge Lonely Planet på hylden og i stedet finde Danmarkskortet frem. De anskaffede sig en gammel folkevognscamper, som de pakkede med paddleboard, kanelgifler og mountainbikes, og så drog de på en ”Ødyssé”, en opdagelse i det danske ø-rige.

Nu er de i gang med en lille foredragsturné, der bringer dem til København, Aarhus og altså Vejgaard. de vil fortælle om de natur- og outdooroplevelser, lokale kulturbegivenheder og de fantastiske mennesker, man kan møde, når man rejser ud på de danske øer. De vil også fortælle om de tanker og refleksioner, det sætter i gang, når man stempler ud af storbyboblen, tager ud til vandkantsdanmark og opdager, at der er mange forskellige måder at leve sit liv på.

Efter foredraget vil der være mulighed for at få et ø-pas, som Landdistrikternes Fællesråd udgiver.

Med 1,5 mio. kr. i ryggen fra Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje har Landdistrikternes Fællesråd lanceret et projekt, der skal brande de 38 danske øer.

Med projektet håber fællesrådet at kunne styrke Ø-passets digitale formidlingsplatform og fællesskabet mellem Ø-passets brugere og lokale entreprenører, og dermed understøtte virksomhedernes arbejde med at udvikle og levere turismeaktiviteter på øerne.

Midlerne skal bl.a. bruges til at understøtte infrastrukturen på øerne med et digitalt Ø-pas med natur- og kulturfortællinger og et fællesskab af gæster og lokale værter, så flere får kendskab til øernes seværdigheder og muligheder. Inspirationsforedragene sker som led i at øge kendskabet til øerne og samle inspiration til, hvordan ø-turismen kan videreudvikles.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...