Henny Præstegaard viser malerier i Svenstrup Sognegård

SVENSTRUP: I april og maj måned udstiller den lokale billedmager Henny Præstegaard flere af sine malerier i Svenstrup Sognegård. Det er muligt at se malerierne, når sognegården er åben for diverse arrangementer, samt ekstraordinært Palmesøndag 14. april klokken 14 til 16, hvor kunstneren vil være til stede.

Henny Præstegaard er tidligere lærer og har i sin fritid udøvet flere kunstarter såsom billedkunst, keramik og patchwork. Keramikken er dog de senere år trådt lidt i baggrunden.

Inspiration

Inspirationen til malerierne finder hun primært i religionen, og hun nævner to personer som i særlig grad har vakt hendes interesse. Hildegard af Bingen en tysk abbedisse, som blev kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde og omtales ofte som ”den hellige Hildegard”. Hun korresponderede med mange mænd i magtfulde stillinger, blandt andre paven og kejseren.

Den nulevende danske kunstmaler Maja Lisa Engelhardt bruger blandt andet religionen i sin kunst og har malet adskillige altertavler til danske middelalder kirker. Hun har i samarbejde med sin mand, kunstmaleren Peter Brandes, stået for farvesætningen ved kirkerenovationer. Henny har med stort udbytte deltaget i Maja’s malerkurser.

Abstrakt

Udstillingen i Svenstrup Sognegård rummer 16 ret forskellige og eftertænksomme malerier. Stilen er abstrakt, men ser man godt efter, findes der mange elementer fra religionen - herunder engle. Henny er på ingen måde naturalist, men alligevel dukker et bjerg op her og der.

- Malerierne skaber den autodidakte billedmager hjemme i atliet, men farverne dem henter jeg i naturen, fortæller Henny Præstegaard.

Læs mere om Henny Præstegaard og hendes spændende og forskelligartede kunst på www.art-hp.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...