Midthimmerlands Dådyrlaug er klar til udsætning af 14 dådyr

VOLSTED: Sidst i marts er Midthimmerlands Dådyrlaug klar til at udsætte 14 dådyr, og for at fortælle nærmere om projektet havde initiativtager til lauget i skikkelse af dyrlæge Klavs Rønn forleden inviteret alle interesserede til møde i Volsted Forsamlingshus. Her var vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, Ivar Høst, inviteret med til at fortælle nærmere om dådyr generelt.

Omkring 65 lodsejere, jægere og lokale borgere var mødt frem i den næsten tætpakkede sal i forsamlingshuset.

Sammen med to frivillige lokale hjælpere er det lykkedes Klavs Rønn i løbet af efteråret og vinteren at indgå så mange frivillige særfredningsaftaler med de berørte lodsejere i et afgrænset område, at der nu er basis for at udsætte de planlagte 14 dådyr, som Naturstyrelsen har givet tilladelse til.

Aftalerne med størsteparten af lodsejerne er ifølge Klavs Rønn sket i et område afgrænset med Lindenborg Å i syd, Hadsundvej mod øst og E45 mod vest samt Rævedalsvej i nord.

Efter planen skal de 14 indkøbte dådyr udsættes som to rudler med seks drægtige dåer og en fuldvoksen hjort i hver.

Vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen anbefalede, at bestanden kommer op på mellem 75 og 100 dådyr, inden der indledes en koordineret jagt. Her vil det være en god idé, at halvdelen af de afskudte dyr er kalve, 25 procent dåer og 25 procent hjorte, uanset at hjorte altid har jægeres største interesse, lød hans opfordring.

Bestanden af dådyr i hele Danmark er vokset fra cirka 9000 i 2009 til 33.700 i 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...