Tidl. højskoleforstander fortalte om begivenheder og spændende mennesker i Sønderholm Sognegård

SØNDERHOLM: 52 medlemmer var på pletten, da Sønderholm-Frejlev Seniorer forleden inviterede til foredrag i Sønderholm Sognegård med tidligere højskoleforstander Niels Ole Frederiksen, Middelfart.

Formanden Bodil Elkjær bød velkommen til Niels Ole Frederiksen og til organist Margit Muhlbach, som velvilligt møder op hver gang for at akkompagnere fællessangene. Derefter sang de forsamlede en efterårssang, inden Niels Ole Frederiksen tog ordet.

Selvom foredraget hed "Da lysekronen faldt ned i lagkagen" handlede det altså ikke om lagkager og lysekroner, men derimod om nogle historiske hændelser og begivenheder, som Niels Ole Frederiksen selv havde oplevet eller været meget optaget af. Der var også beretninger om enkeltpersoner, som foredragsholderen havde mødt, og som havde spillet en stor rolle i hans og mange andres liv.

Der blev trukket tråde tilbage til første og anden verdenskrig, hvor tilhørerne fik et godt indblik i, hvad historien 100 år tilbage har haft og stadig har betydning for os i dag. Lagkagen og lysekronen, der faldt ned, var symbol på uforudsete episoder og hændelser, og dem kunne Niels Ole Frederiksen fortælle mange af.

Det er umuligt at nævne alle, men foredragsholderen kom blandt andet ind på Ungarn-hjælpen, opsendelsen af Sputnik, Cuba krisen, Halfdan Rasmussen, Thylejren, da Danmark blev medlem af EF, murens fald, gærkrisen, Horsens tugthus og meget andet, det har haft betydning for hans liv.

Midt på eftermiddagen var der også tid til en sang, før kaffen blev serveret med boller og kage.

Sønderholm-Frejlev Seniorers næste aktivitet er "Spis Sammen" i Frejlev kirkecenter 17. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...