Fredsplakaten fra Højvangskolen skal nu bedømmes af Lions i USA

SVENSTRUP: 5. A på Højvangskolen fik tirsdag 18. december uventet besøg af repræsentanter fra Lions distrikt Midt- og Nordjylland i form af guvernør Egon Bjørn Andersen og fagperson Niels Christian Andersen. Fra Lions Svenstrup deltog præsident Erik Krogstrup og projektets lokale tovholder John Lænner.

Ved ferniseringen i Svenstrup Sognegård i oktober blev der præsenteret fredsplakater af 282 elever fra 14 klasser i Ferslev Skole, Svenstrup Skole, Højvangskolen, Lyngbjerggårdskolen og Guldbæk Friskole. Blandt de mange plakater udvalgte fire professionelle kunstnere én fredsplakat fra hver klasse. De vindende elever fik et hædersdiplom samt 1.000 kroner til klassekassen. De 14 vinderes fredsplakater blev videresendt til bedømmelse i Lions distrikt Midt- og Nordjylland.

I Lions distrikt Midt- og Nordjylland har vinderne fra 23 klasser deltaget i endnu en bedømmelse og resultatet heraf var blevet, at Clara Sejer Ringkjær fra 5.A på Højvangskolen i Svenstrup blev udpeget som vinder af distriktets plakatkonkurrence. Dommerne havde særlig lagt vægt på plakatens symboler og farverigdom.

Egon Bjørn Andersen overrakte en tydeligt glad og overrasket Clara en gavecheck på 500 kroner og endnu engang tilfaldt der klassekassen 1.000 kroner. Konkurrencens tema havde været ”Venlighed gør en forskel”. Der blev også omtalt eksempler på Lions verdensomspændende arbejde.

Men her stoppede det ikke. Clara Sejer Ringkjærs fredsplakat er udpeget som den samlede danske vinder og går hermed videre til slutbedømmelse i Lions International i USA, hvor vinderpræmien er 5.000 dollars samt deltagelse i Lions-dagen i FN.

Udover klassekammeraterne deltog også klasselærer Line Lykkegaard, skoleleder Christian Møller og kunstlærer Anne Kræmmer i præmieoverrækkelsen. Anne Kræmmer fortalte at, der var brugt cirka 5 uger á halvanden time på fredsplakaten. Det har været et projekt, som har fanget børnenes interesse helt fra ideudveksling til det færdige produkt blev afleveret.

Clara Sejer Ringkjær fortæller om ideen bag hendes vinderplakat, at vi skal beskytte vores jordklode. På hendes plakat er jorden formet som et kærligt hjerte, der svæver rundt i universet. Låsen kunne måske symbolisere farer, som Clara har nøglen til at løse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...