Svenstrup Samråd har gjort indsigelse mod kommunens planer om at nedlægge 26 daglige busafgange

SVENSTRUP: Medlemmer af Svenstrup Samråd, Pia Staudt Larsen og Reno Hansen, har været til møde med Aalborg Kommunes sundheds- og kulturudvalg og forelagt samrådets indsigelse mod nedlæggelse af 26 daglige busafgange fra Svenstrup Syd. Det svarer til 24 procent af samtlige.

Indsigelsen

Samrådet skriver på sin hjemmeside:

- I forbindelse med Aalborg Kommunes budgetbehandlinger blev der vedtaget et såkaldt Moderniserings- og effektiviseringskatalog, som blandt andet betyder, at de busafgange, der starter og slutter på Jellingvej i Svenstrup Syd, i stedet afkortes til City Syd. Efter sommerferien 2019 vil der kun køre busser hver halve time til Svenstrup! Altså 26 færre afgange pr. dag. Mobiliteten er en eftertragtet værdi, fordi det giver os frihed til at bo og arbejde, hvor vi vil. Aalborg Kommune udvider vores erhvervsområder kraftigt – Svenstrup er en erhvervsby – men i fremtiden, uden gode kollektive busforbindelser!

Når der efter sommerferien kun kører en bus til Svenstrup hver halve time, vil pendlerne så vælge at arbejde i Svenstrup i fremtiden? Vil man vælge at flytte til byen, hvis man ikke så ofte kan komme til Aalborg? Eller vælger man i stedet en by, hvor forbindelserne er optimale? Mobilitet er fundamentet for vækst, udvikling og fremdrift i byen.

Skal det accepteres, at den 2. største by udenfor midtbyen skal betale cirka 30 procent af besparelserne, når andre byer i samme størrelse kan have kvarters-drift og ikke skal bidrage til besparelserne i lige så stor grad som Svenstrup?

Kraftig reaktion

Dette indlæg på samrådets hjemmeside har på få dage resulteret i ikke mindre end 84 likes, 28 kommentarer og 13 delinger. En gennemgående kommentar er, at der ikke er sammenhæng mellem den kraftige udvikling, der sker både på bolig- og erhvervsområdet og så en dårligere offentlig transport.

Svenstrup Samråds formand Jenni Gulbæk fortæller, at den indsendte indsigelse vedhæftes linket til Facebookopslaget, så Sundheds- og Kulturudvalget kan få indsigt i de bekymringer og kommentarer, som byens borgere er kommet med.

Råb højt

Jenni Gulbæk håber, at alle berørte borgere vil rette henvendelse med deres observationer og udfordringer på ruten. Indsigelser kan eventuelt skrives på Aalborg Kommunes Facebookside: https://www.facebook.com/aalborgkommune/

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...