Sangen kombineres med musik, fagter, dans og rekvisitter

GODTHÅB: Hver onsdag i 10 uger samles et vekslende antal forældre og deres babyer til babysalmesang i Godthåb Kirke.

Forårssæsonen begyndte 30. januar, så de er nu langt henne i forløbet, der betegnes som meget hyggeligt og afslappende for både børn og forældre. Gruppen mødes klokken 10 i kirken, som er dejlig opvarmet, og der er tændt stearinlys flere steder. Det er kirkesanger og pædagog Lise Kjærgaard, der leder babysalmesangen i Godthåb.

Lise Kjærgaard fortæller

Babysalmesang er Godthåb Kirkes gratis tilbud til nybagte forældre med børn i alderen cirka 2-9 måneder. Formålet er, at give forældre mulighed for at lære eller genopfriske kendskabet til lidt af den danske salmeskat, som på denne måde videregives til børnene. Det at synge er også en vej til at skabe nærhed og fælles forståelse, en positiv oplevelse for de små sammen med deres mor eller far.

- I gruppen oplever vi, at vores stemmer, instrumenter og bevægelser smelter sammen i en fælles rytme. Samtidig giver vi forældrene mulighed for at skabe en egen ro og nærvær med deres barn i kirkerummet, fortæller Lise Kjærgaard.

- Forældrene behøver ikke at være vant til at synge, og de skal heller ikke gøre noget særligt, de skal nyde det og være sig selv. Netop dit barn elsker DIN stemme, siger hun.

Kirkerummet byder på særlige lys- og lydmæssige forhold under salmesangen, som suppleres med musik, fagter, dans og rekvisitter. Herved trænes musikalske og motoriske færdigheder, ligesom barnets sanser stimuleres. Hele forløbet foregår på barnets præmisser og på et niveau, hvor alle kan være med.

Efter 45 minutter med salmesang i kirken, er der kaffe, brød og hyggesnak i sognegården, hvor der er gode forhold til at pusle og amme.

Lise Kjærgaard slutter med en opfordring til at møde frem allerede i denne sæson eller på nye hold i august 2019. Nærmere information findes på Godthåb Kirkes hjemmeside.

Hyggeligt

Alle forældre kom fra Godthåb, og ordet ”hyggeligt” blev nævnt som et passende udtryk for fællesskabet omkring babysalmesangen. Hannas mor var for ikke så længe siden tilflyttet Godthåb, så samværet i gruppen var også en kærkommen måde til at lære andre borgere at kende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...