Børnene indsamlede over seks kilo affald

DALL VILLABY: Børnehaven Svanereden i Dall Villaby deltog i den lands dækkende affaldsuge i uge 13. Alle 50 børn og otte voksne indsamlede affald i nærmiljøet. De ældste børn blev iført gummihandsker og gik på cigaretskod-jagt rundt i byen. Der blev indsamlet så mange cigaretskodder, at når de blev langt på en lang række, kunne 13 børn ligge udstrakt ved siden af.

- Ligeledes havde de ældste børn besøg af affaldsbussen, og der blev snakket om hvor vigtigt det er for at beskytte vores miljø, at vi husker at sortere vores affald, fortæller pædagogisk leder Tina Drastrup Kjølby.

- Pædagogerne snakkede med børnene om hvad affald er, og hvad affaldet gør ved naturen og dyrene, når vi smider det fra os. Derudover så vi en lille film om børn, som samler affald ind så dyrene ikke kommer til skade ved at spise plastik eller stikke hovedet ind i en cola dåse, tilføjer hun.

I alt blev der indsamlet 6,3 kilo affald og rigtig mange cigaretskodder, og både børnehavebørnene og pædagogerne var bagefter enige om, at de gerne vil deltage i affaldsugen igen næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...