Dilettanterne i Godthåb øver på ”Marskandiserbutikken”, der opføres i Godthåb Forsamlingshus lørdag 2. marts

GODTHÅB: Dilettanterne i Godthåb er midt i øveforløbet til årets forestilling ”Marskandiserbutikken”, der opføres i Godthåb Forsamlingshus lørdag 2. marts.

Årets stykke er udvalgt af en gruppe lokale skuespillere, der ved Dansk Teaterforlag bestiller seks skuespil til gennemlæsning og blandt disse udvælges årets dilettantforestilling. – Der skal tages flere hensyn; antallet af medvirkende, kvinde- og manderoller, antal akter, dekoration, spilletid og så skal det også være morsomt, fortæller Keld Riber.

”Marskandiserbutikken” er et lystspil af Henning Jørgensen hvorom fortælles: ”En arbejdsløs specialarbejder med poetiske drømme, en bistandsmodtager, en enkefrue og værtinde + en veninde af bistandsmodtageren starter af mangel på penge en lille virksomhed med marskandiserforretning, detektiv- og sangbureau og senere også ægteskabsbureau. Dette afstedkommer en masse forviklinger mellem bl.a. en kommunaldirektør og hans frue, en rocker og en gadebetjent for ikke at glemme Lulu, en letlevende dame, der synes at kende alle. Stykket slutter i bedste stil med at alle bliver tilfredse, og det bliver vel også til at par bryllupper”.

For at få det hele til at ”spille”, er der mange mennesker involveret, både på og udenfor scenen. I dilettantforestillingen deltager 10 skuespillere, samt instruktør, sufflør og scenemester. Hertil kommer administration og markedsføring samt en masse hjælpere til madlavning, servering og rengøring. – Alle gør det frivilligt og får til gengæld nogle sjove timer i godt kammeratskab.

Lørdag 2. marts kl. 13.00 indbyder Godthåb Dilettant Støtteforening til generalprøve. Billetter hertil kan købes ved indgangen, disse er inkl. kaffe og kage.

Om aftenen begynder dilettantfesten kl. 18.00 med festforestilling efterfulgt af en lækker buffet. Senere spilles op til dans og festen slutter med natmad. Billetter til aftenarrangementet kan købes ved Min Købmand i Godthåb.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...