Deltagerne vil få mulighed for at høre om de hyppigst forekommende sygdomme, der truer synet

STØVRING: Stubhuset på Grangårdsvej i Støvring er torsdag 4. oktober klokken 16 til 18 ramme for et åbent hus møde om synstruende øjensygdomme. Værter for informationsmødet er Øjenforeningen i samarbejde med Lions Club Rebild og Støvring Seniorer.

Alle er velkomne og der er fri adgang. Deltagerne vil få mulighed for at høre om de hyppigst forekommende øjensygdomme, der typisk rammer ældre over 60 år.

Men rigtig mange blandt disse udsatte grupper af ældre kender meget lidt til øjensygdomme og endnu mindre til symptomerne på dem. Det forhindrer dem derfor i at komme rettidigt i behandling, når de bliver ramt, så de risikerer at miste synet i alvorlig grad.

Og det kan gå stærkt: En alvorlig trussel er for eksempel alderspletter på nethinden (AMD), som i sin aggressive form kan halvere synsevnen på tre måneder. Det indebærer tab af kørekort eller mistet læsesyn og ny status som svagtseende.

Briller hjælper ikke, men denne sygdom giver tydelige symptomer og kan behandles af øjenlægerne, hvis man vel at mærke kommer i behandling senest to måneder efter, de første symptomer ses. Ellers er løbet kørt.

Værre er det naturligvis med de øjensygdomme, som kommer snigende uden at give symptomer.

De er uhelbredelige, men kan standses i udviklingen fra det tidspunkt, hvor øjenlægen kommer på banen.

Ved informationsmødet i Stubhuset vil øjenlægerne Anders Kruse og Lotte Welinder fra Aalborg Universitetshospital informere om de hyppigste øjensygdomme, deres symptomer og behandling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...