Kirsten Dahl driver blomsterforretningen ”Solglimt” på Hobrovej 786 i Svenstrup, hvor forældrene startede i 1968

SVENSTRUP: Kirsten Dahl, indehaver af blomsterforretningen ”Solglimt” på Hobrovej 786 i Svenstrup indbyder lørdag 1. december kl. 10 - 14 til reception, hvortil alle er velkomne. På dagen vil der udover ekstra gode tilbud blive budt på lidt godt til ganen og uddelt flotte blomster.

Anledningen er, at 29. november 1968 fik Birthe Dahl næringsbrev (tilladelse til at drive forretning) og en rigtig blomsterforretning blev etableret på dens nuværende adresse. Den stod Birthe Dahl for. Forud havde hun været på blomsterbinderkurser på Gartnerskolen i Beder.

Historie

Kirsten Dahls bedsteforældre, landpost Jørgen Christensen Dahl (1908-1965) og Asta Dahl (1910-2002) havde en landejendom ved hovedvejen gennem Svenstrup. Stuehuset lå ud til Hobrovej, stald og lade bagved, der var 6 tdr. land og dertil et passende dyrehold.

Ejgil Dahl (Kirstens far) blev født på ejendommen og efter endt skolegang og konfirmation kom han i gartnerlærer på forskellige gartnerier og lærte grønsags- og blomsterdyrkning, afsluttende med et ophold på Gartnerskole i Beder. I 1956 startede Ejgil gartneri på forælderens ejendom.

Birthe og Ejgil Dahl blev gift i 1957 og boede nogle år i en lejlighed i Svenstrup. 1965 flyttede de ind i deres nybyggede hus på Hobrovej 788. Familien bestod nu af Kirsten og Jørgen, siden kom Lise Lotte til.

Landejendomme blev med tiden til et gartneri med tre store drivhuse, hvori der primært blev dyrket tomater, agurker og alpevioler. På markerne blev der dyrket kartofter, gulerødder, asparges m.v. Grøntsager og blomster blev solgt i butikken og på auktionen i Aalborg. Kirsten husker også at faderen opkøbte grøntsager og blomster, som blev pakket og videresolgt til Brugser og købmænd i hele Nordjylland.

I 70’erne bliver en del af ejendommen udstykket til det som vi i dag kender som Cypresvej, hvilket resulterede i fjernelse af to drivhuse, med en nedsat produktion til følge: Blomsterforretningen fortsatte uændret. Ejgil Dahl overtog i først i 90’erne virksomheden.

Kirsten træder til

Siden 1988 har Kirsten Dahl været fuldtidsansat i ”Solglimt”, først i samarbejde med sin mor, der døde i 1992, og siden i samarbejde med faderen og bedstemor Asta, indtil hendes død i 2002.

Efter faderens død i 2013 købte Kirsten ejendommen. Senere blev de gamle bygninger og drivhus fjernet, og der blev udstykket tre byggegrunde, hvoraf to endnu er til salg. Blomsterbutikken blev flyttet til det gamle stuehus, hvortil byggedes en garage, der nu bruges som lager. Den hyggelige butik bærer stadig præg af sin fortid som familiebolig: Indgang via verandaen, butik i stuerne og værksted i køkkenet.

Kirsten Dahl har en laborantuddannelse, samt et bred uddannelse i blomsterbinding. Hun bor sammen med Olav Karlsen i Sulbæk ved Sæby og de to piger og én dreng er for længst flyttet hjemmefra.

Solglimt

Det er svært at overse blomsterforretningen ”Solglimt”, der ligger fint placeret ud til Hobrovej og parkeringsmulighederne er gode. Kirsten Dahl har kun lukket om søndagen, torsdag dog kun telefonåbent.

I butikken er righoldigt udvalg af grønne og blomstrende planter, afskårne blomster, færdige årstidsdekorationer, kranse, gravpynt, samt brugskunst og gavekurve i alle afskygninger. Værkstedet bærer præg af, at der produceres alt hvad kunderne kan forvente af en blomsterforretning.

Den flittige indehaver afser også tid til at afholde kurser og demonstrationer i butikken eller rundt om i Nordjylland, hvor der kan samles en gruppe, som vil se og høre om det sidste nye indenfor blomster og dekorationer. – Læs nærmere på www.facebook.com/solglimtblomster

Kirsten Dahl runder næste år et skarpt hjørne, men ser frem til fortsat at tilhøre eliten af anden generations butiksindehavere i Svenstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...