Skoleleder Birgit Nielsen fejret med taler, sang og æbletræer, da hun tog afsked med Ferslev Skole

FERSLEV: - Kære Birgit, vi står jo her i dag, fordi du desværre stopper som skoleleder. Her på skolen er du vores livstræ. Med din faste stamme holder du skolen oppe, og med dine grene favner du alle skolens elever. Din dejlige nærhed og tryghed blomstrer dag for dag.

Således indledte elevrådet deres afskedstale til Ferslev Skoles leder gennem de sidste 14 år.

Smuk dag

Torsdag 28. marts klokken 8.30 ankom Birgit Nielsen til Ferslev Skole. Det var hendes sidste dag på arbejdsmarkedet. Hun blev modtaget af skolens over 300 elever og personale, alle udstyret med dannebrogsflag, der blafrede i vinden ligesom det store flag på flagstangen. Det var en dejlig forårsmorgen.

Medens Birgit langsomt bevægede sig op gennem den lange flagallé sang alle ”Vi vil plante et træ”, og fremme ved samlingspladsen lød ”I østen stiger solen op”. Det var elevrådet, der havde planlagt programmet, og nu skulle der holdes tale. I talen bliver blandt andet nævnt, at Birgit Helga Nielsen betyder den lysende gave, velsignet og forsonet af gud.

- Den lysende gave beskriver helt perfekt dig, lød det.

Varigt minde

Som et varigt minde havde elevrådet købt to æbletræer (livstræer), hvoraf det ene blev plantet ved Ferslev Skole, og det andet var tænkt plantet i Birgits private have som et minde og tak for mange gode år. Træet, som skulle med hjem, var vedhæftet mange gode hilsner fra de enkelte klasser.

Man fornemmede lidt grøde i stemmen da den ”gamle” skoleleder takkede elevrådet for arrangementet og alle tilstedeværende for den rørende afsked. Endnu en sang var omdelt, og det var meget naturligt ”Livstræet”, som var velkendt af alle. Inden eleverne gik tilbage til undervisningen kom mange forbi og gav Birgit en ”high five”.

Er det hjælpsomt

Efter afsluttet læreruddannelse på Aalborg Seminarium tiltrådte Birgit Nielsen sin første lærerstilling ved Kongerslev Skole i 1979 - altså for 40 år siden. I 1997 blev hun ansat ved Pædagogisk Sproglig Rådgivning i Aalborg Kommune. Specialpædagogisk undervisning har altid været hendes interesseområde.

I år 2000 tiltrådte Birgit Nielsen stillingen som viceskoleleder i Hadsund. Fra den tid huskes specielt skolesammenlægninger, forberedelse til opførelse af en ny skole, samarbejde med daginstitutioner. Senere fik hun ansættelse i Aarhus i et konsulentjob indenfor specialpædagogik. En periode, der gav et stort og spændende netværk, heriblandt kontakt med mange skoler, der pædagogisk arbejdede vidt forskelligt.

Tilfreds

Birgit Nielsen tiltrådte i 2004 i Ferslev som viceskoleleder. Allerede efter få måneder kom tilbuddet om at blive skoleleder, og dette job har hun holdt meget af i de forgangne 14 år. Spørger vi, hvad der har drevet arbejdet i de mange år, falder svaret prompte:

- At skabe fundamentet til en skole, der sætter værdierne fællesskab, livsglæde, respekt og ansvar for hinanden højt. Jeg er tilfreds med det, jeg afleverer, siger den afgående skoleleder.

Samfundsinteresse

Den nu 63-årige og aktive pensionist har ikke tænkt sig at blande sig udenom, hvad sker i samfundet. Først og fremmest skal der bruges mere tid på ejendommen i Skovstrup sammen med manden, men også deres to børn, svigerbørn og tre børnebørn skal prioriteres.

Birgit Nielsen er et engageret og interesseret medlem af Gunderup Menighedsråd, hvor der godt kan bruges mere tid som frivillig. Emner om borgerinddragelse og medansvar står højt på interesselisten. For et par dage siden deltog Birgit Nielsen i et møde på Aalborg Universitet med emnet ”Samskabelse borger og samfund”. Emnet kan følges på et toårigt studie: - måske var det noget?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...