Sæsonen sluttede med Magellan

0
77-årige Kurt B. Christensen, der i 80’erne var med til at bygge Megallan, vinker farvel til krydstogtskibet fra kajkanten, hvor det tidligere Aalborg Skibsværft lå. Foto: Ole Skouboe
Søndag eftermiddag sluttede krydstogt-sæsonen i Aalborg, og cruise manager Lars Bech og hans mange medhjælpere kunne, efter en forrygende sæson, sige farvel til det gode skib Magellan.

Magellan, et 222 meter langt skib med 10 dæk, 1450 passagerer og 660 besætningsmedlemmer, havde Aalborg som sidste station, inden man tirsdag morgen er tilbage i Tilbury, London.

Afskeden med Magellan blev noget anderledes end tilfældet normalt er med andre krydstogtskibe, der anløber Aalborg.

Megallan, der tidligere hed M/S Holiday, er bygget på Aalborg Skibsværft i 1985, og i den anledning havde 2E bolig projektsalg skabt en særlig stemningsfuld afsked med Magellan. 2E har i den sidste bygning fra skibsværft tiden, opført lejligheder med en fantastisk beliggenhed.

Til minde om en lang og stolt skibsbygger tradition i Aalborg, havde 2E inviteret tidligere værftsarbejdere, deres familier og venner til at sende et varmt farvel til Magellan. På kajen ved det tidligere skibsværft var der søndag eftermiddag både mad, drikke og musikalsk underholdning ved Aalborg Garden.

Et flot initiativ, og det var et både smukt og rørende øjeblik at se tidligere værftsarbejdere, der tilbage i 80’erne har været med til at bygge Magellan, vinke farvel, da Magellan sejlede tæt forbi kajen på østhavnen.

– Det var godt at være her, og tankerne går selvfølgelig tilbage til, da jeg var med til at bygge skibet, fortalte en tydelig rørt Kurt B. Christensen.

I 2018 er der skrevet kontrakt på 33 anløb af krydstogtskibe i Aalborg.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close